Welsh architectural practice Hyde + Hyde Architects transformed an unused quarry into a residential area where they built a unique home for a photographer on the edge of Brecon National Park in Pontypridd, Wales. To avoid touching the walls of the quarry, Hyde + Hyde came up with the innovative solution of elevating the building off the ground, creating a distinctive house that intrudes on the surrounding landscape as little as possible.

The rectangular abode features sleek, minimalist design on both the exterior and interior, providing an abstract backdrop that allows the owner to shoot or display his photographic works as needed. Large windows open up the home to natural light and the quiet beauty of the natural surroundings around the house. According to the architects, the elegant building is designed to "collect light and focus on distant views like a camera Obscura," providing even more inspiration for the resident photographer.








Hyde + Hyde Architects Website
via [designboom]

Email me when people comment –

You need to be a member of My Modern Met to add comments!

Join My Modern Met

Comments

This reply was deleted.