This fragmented wooden installation, developed by Australia-based firm March Studio, is a beautifully textured ceiling and staircase design located in the entranceway of the Nishi building in Canberra, Australia. The installation involves more than 2,000 pieces of reclaimed wood that are suspended from the ceiling in actively engaging rows of wooden planks, and countless pieces of wood within the cascading staircase.

Nishi is a Japanese-inspired sustainable building and apartment complex design that features a hotel, apartments, a movie theater, and office space. Every aspect of the environmentally-friendly building "embraces sustainability as a means of changing the way we live and reducing our collective impact on the planet," including things like solar heating, natural ventilation, energy-efficient lighting, and rain water collection.

This beautiful entranceway design fits perfectly within the building's theme of environmental awareness. All of the boards have been recycled from old homes and a basketball court, as well as the construction site of Nishi itself. The mismatching pieces of wood vary in texture—some are polished, some are rough wood, and some still feature bits of old paint from their original locations. Regardless of these differences, the single pieces blend perfectly together to form a completely stunning interior greeting to anyone who visits the space.








March Studio website
Nishi on the NewActon website
via [Colossal]

Email me when people comment –

You need to be a member of My Modern Met to add comments!

Join My Modern Met