Rock Climbing Building Blends in Naturally with Environment

Sensing the potential for a climbing community in Polur, Iran, New Wave Architecture designed this new rock climbing hall that mimics the surrounding, rocky landscape of Mazadaran. Equipped with a dynamic climbing hall, temporary accommodation zone, fitness gym and maintenance areas, the building's design is meant to invite nature and landscape into the building. The large windows allow natural daylight to shine in and provide a view of the nearby mountains.

The boulder-like walls were inspired by the geological process of plate tectonics and the white exterior allows the building to blend in with its often snowy backdrop. Additionally, the entire outer surface is covered in fiber cement panels that create an alternative, outdoor route for climbers.


New Wave Architecture website
via [ArchDaily]

Views: 7254

Tags: New Wave Architecture, architecture, design

Add a Comment

You need to be a member of My Modern Metropolis to add comments!

Join My Modern Metropolis

ADVERTISEMENT

© 2014   Created by alice.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service