Nestled deep in the Quebec forest, La Luge is a vacation home that allows visitors to live directly amid the wonders of nature. Created by yh2 architects, the home was constructed out of cedar, oak, and walnut, with the darker and lighter woods separated into different sections to create very distinct spaces.

The house concept was designed to be flexible in order to accommodate a large number of guests. The division of rooms can be reconfigured with sliding doors that open up or divide the areas off into smaller living spaces. Specifically, the children's room can be transformed into a playground that opens up to the main living space or into a smaller guest bedroom that is more closed off. Additionally, almost a third of the usable area incorporates a private spa.

Floor-to-ceiling windows create the illusion of being completely consumed by the surrounding beauty of the snow-covered trees on a winter's day. The location provides privacy for visitors who can enjoy Quebec's cold, but beautiful, winter while snuggled up next to the fireplace.
















yh2 Architects website
via [Inhabitat]

Email me when people comment –

You need to be a member of My Modern Met to add comments!

Join My Modern Met

Comments

  • Cold design.
This reply was deleted.