My Modern MetMy Modern Met Logo

Eco-Friendly Building with Horizontal Fins


Amsterdam-based architects UNStudio have completed one of the most sustainable large office buildings in Europe. DUO² is the new headquarters for the Dutch national tax offices and the student loan administration in Groningen, the Netherlands. The 300 ft (92 m) building has a facade covered in horizontal fins to provide shade and reduce the need for artificial cooling. The structure includes 2,500 work stations, underground parking for 1,500 bicycles and 675 cars, and a public park.

“We paid a great deal of attention to how people would move through the building," says UNStudio Co-founder Ben van Berkel. "The office spaces are designed in such a way that they do not create simple linear corridors leading to dead ends, but instead each corridor has a route which introduces a kind of landscape into the building. You can take endless walks through the building, where there is a great deal of transparency, also towards the surrounding landscape.”










UNStudio website
via [Designboom], [Dezeen]
Email me when people comment –

You need to be a member of My Modern Met to add comments!

Join My Modern Met