My Modern MetMy Modern Met Logo


Taking inspiration from a geometric möbius strip, architect Vincent Callebaut has designed an impressive new building for Taiwan's Taichung gateway park. The Swallows Nest's form starts out with a triangle that is then rotated around an elipse. Reaching a height of eight-stories, the building will house shops, cafes, and an "endless patio" which opens up into the park and is found in the center of the structure. It will host a variety of art within the many interior galleries.

The Swallows Nest also features various eco-friendly features. The undulating roof will have a number of solar panels attached to it, while the building's glass construction allows for natural light to enter. Three vertical gardens are found in the park's center, with one at each arched entrance. Most impressively, there will be continued efforts to make the Swallows Nest a zero carbon emissions structure.









Vincent Calebaut's website
via [Designboom]

Email me when people comment –

You need to be a member of My Modern Met to add comments!

Join My Modern Met